Macar Kul Aşı Yemek Tarifi Nasıl Yapılır

Macar Kul Aşı Yemek TarifiMalzemeler

1 kg iri doğranmış kuşbası(dana but)
2 adet soğan
4 diş sarımsak
125 gr zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
3 adet kırmızı biber (irice doğranmış)
3 adet dolma biber (irice doğranmış)
3 adet havuç (irice doğranmış)
2 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber

Tarifi

Etler tencerede zeytinyağı ile harlı ateşte kavrularak dışı mühürlenir.Hafifce kızaran etlere sirke dökülüp harlı ateşte çektirilir. Doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilerek kavrulur.Biber salçası,kırmızı biber,pulbiber ve un ile karıştırılıp etlerin boyunu aşacak kadar su ilave edilir.

Yaklaşık 1-1,5 saatte pişecektir. Pişerken suyu kontrol edilir.Su sıcak olarak ilave edilebilir. Diğer malzemeler ve tuz piştikten sonra katılır ve 10 dk daha kaynatılır.Tencere ocaktan alınıp bir müddet dinlendirilir.

”Menülerde Macar GULAŞ –GULASH yazarlar yabancı yemeği gibi.. Halbuki Osmanlıdan kalma bu yemeğin adı KULAŞI dır.”

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: